tiistai 17. heinäkuuta 2012

Alastomat mokkapalat

Tänään oli leivontapäivä! Leivoin hetken mielijohteesta ja himosta mokkapaloja ihan sitä varten, koska huomenna aamupäivällä meille tulee vieraita, mun kummitädit ja sen toisen lapset, joita ollaa viimeks nähty sillon ku mä olin taapero-ikäinen :D Joten aika on mennyt.. Vähän jännittää nähä niitä ku oon vaan jutellu niiden kanssa Facebookissa, varsinki sen vanhimman lapsen (10v) kanssa.. Nojaa, mua kyl jännittäis enemmän jos ne lapset olis vanhempia ku mä, mut koska mä oon niitä ainakin 2 vuot vanhempi ni ei se niin hirveetä ole :DD
Joo-o, päätinpä sitten kuvata vaiheittain mokkapalojen valmistuksen. Tätä reseptiä on tullut tehtyä jo vaikka kuinka monta kertaa, joten homma on hallussa ja osaan melkein osaan sen ulkoa :) (Y)
Huom. Nonparellit oli meiltä loppu ja kaatosateessa ei huvita mennä niitä ostelemaan, joten näistä tuli nyt alastomia ;D
Niin ja muuten, yritän käyttää vähemmän kananmunia ja lehmänmaitoa, mutta tämä resepti on ainoa jossa menee lipsumaan noiden kahden eläinperäisen tuotteen käyttö.. :/ (without-munat-maito- reseptiä ollaan kokeiltu ja lopputulos oli sama kuin yök.)

MOKKAPALOJEN POHJA:



4 kananmunaa

4,5 dl (hienoa) sokeria

300 g margariinia/voita

3 dl maitoa

7,5 dl (erikois)vehnäjauhoja


4-5 tl vaniljasokeria

4 rkl kaakaojauhetta
5 tl leivinjauhetta  



Vatkaa 4 munaa ja 4,5 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.

Kannattaa vatkata sähkövatkaimella. Käsin saat vatkata tuloksetta 30 minuuttia, ja ennen sitä kätesi väsyisi.

4, 5 dl sokeria mitattu :)

Hurlumpsis linnanmäki sinne meni sokeri. Hurlumpsis linnanmäki sinne meni munat.
Vatkaa niin kauan (n. alle 5 min) kunnes vaahto on kuohkeahkoa, ei litkua. Voit kokeilla kuohkeutta tekemällä vatkaimella tai lusikalla kuviota vaahdon pintaan, vaahto on sopivaa jos kuvio jää hetkeksi pintaan.

Sori laatu, on vaikeeta kuvata yhes kädes painava vatkain ja toisessa kamera ja yrittää sitten ilman tukea saada kuvaa.

 Sulata 300 g margariinia mikrossa ja anna jäähtyä hetki.

Käytän tollasta leivontavaakaa apunani. Meni muutama gramma yli X-)

Margariini sulatettuna.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

7, 5 dl jauhoja.

5 tl leivinjauhoa.

4 rkl kaakaojauhetta.

4 tl vaniljasokeria.

Kuivat aineet sekoitettu.

 Lisää munavaahtoon vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Sori laatu.
Lisää lopuksi voisula.

Aika sotkuisen ja yökin näköistä, eikö?

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Itse käytän aina kahta reilua leivinpaperipalaa, jotta ei mene reunoista yli.

Jee, pikkusisko tuli auttamaan :)


Levitä _tasaisesti_ taikina pellille. Kokeile vaikka tasaisuutta hammastikulla.

HUOM. Tasaisesti. Kaverillani oli käynyt niin, että liian ohut reuna paloi ja liian paksu reuna oli raaka.

Paista 200 asteessa n.25-30 min.

Valmis mokkapala-pohja :) (Y)
KUORRUTE:

100 g margariinia/voita

6 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

3 tl vaniljasokeria

5-6 RKL KAHVIA (Riippuu siitä pidätkö kahvin mausta vai et)

Sekoita kaikki aineet keskenään (kahvi kuumana ja sulatettu voi)

100 g margariinia mitattu :)

Sinne meni 6 dl tomusokeria

Ja nyt meni 2 rkl kaakaojauhetta.

Sitten meni 3 tl vaniljasokeria.

Lopuksi meni kahvi ja voi, josta en tohkeissani muistanut ottaa kuvaa :D KUORRUTE SEKOITETTU.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.


Kuorrute levitetty.

Ripottele pinnalle nonparellejä tms.
Nonppikset oli meiltä loppu joten saatiin tyytyä alastomiin mokkapaloihin :D
Hyvää oli silti! :P Njam <3

Viimeinen ohje: SIIVOA.

Pöytä ennen siivousta

Pöytä siivoukseen jälkeen.
Hyviä mässyttelyhetkiä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti